Terug naar thema overzicht

HR-professionals: Sturen op de stroom

Een vitaliserende workshop

Deining in de instroom-doorstroom-uitstroom! Veranderingen op HR-gebied volgen elkaar in rap tempo op. De verwachtingen worden door de organisatie flink opgeschroefd. De medewerker van morgen hoort flexibel en wendbaar te zijn. Permanent verbeteren, je talenten ontdekken en ontwikkelen, omgevings- en ontwikkelingsgericht blijven, dat zijn de onderwerpen waar HR-professionals in uitgedaagd worden. Naast een gedegen up-to-date vakinhoudelijke kennis vraagt dat een voortdurende focus op potentieel van mensen. Vanuit verschillende en zich stapelende rollen pakken HR-professionals deze uitdaging op. Zij adviseren, inspireren, denken mee, sparren, ondernemen, netwerken, faciliteren, werken samen en voeren uit. Belangrijke niet te onderschatten vaardigheden die hiervoor nodig zijn: schakelen en verbinden. Als HR-professional besef je steeds meer dat ook jij, net als de medewerkers binnen de organisatie, persoonlijke stevigheid nodig hebt om flexibel, wendbaar èn in verbinding te blijven.

‘Ik stond laatst even stil, dat was een hele vooruitgang’

In deze ervaringsgerichte workshop gaan we aan de slag met jouw persoonlijke behoefte aan balans, energie en vitaliteit. We onderzoeken aan de hand van veel ervaringsoefeningen de volgende thema’s:
– Hoe blijf ik in contact met mezelf in een veranderende omgeving?
– Hoe blijf ik helder in mijn communicatie, daadkrachtig en besluitvaardig in mijn optreden?
– Hoe schakel ik in mijn verschillende rollen met behoud van mijn energie?
– Hoe behoud ik mijn nieuwsgierigheid en flexibiliteit?
In de workshop wordt een variëteit aan methodieken gebruikt om aan persoonlijke doelen te kunnen werken. Deze methodieken zijn ontleend o.a. aan de vechtkunst, mindfulness, improvisatietheater, relationele coaching.

FotoRichtingwijzer

 

Lees meer over dit thema