Terug naar thema overzicht

Met de wethouder op de tandem – Vervolgworkshop ‘Samenwerking’

voor bestuursassistentes en –secretaresses

Een soepele en stevige dienstverlenende werkverhouding tót en mét je bestuurder realiseren en in stand houden: dat vraagt soms meer dan een ander aan de buitenkant kan zien. Grenzen stellen voor de wethouder en toch benaderbaar blijven voor de rest van de organisatie. Spelen met flexibiliteit en stabiliteit. Als het goed gaat, dan is er de positieve ervaring van een natuurlijke cadans. Als het stroef gaat, is er de uitdaging om toch te blijven investeren in het vinden van een werkbare verhouding. Zijn daar handvatten voor? Of rij je vooral in het donker, en doet je bel het niet?

Evenwicht hebben en het juiste gewicht inzetten

Het is fijn als het lukt om evenwicht te hebben en het juiste gewicht in te kunnen zetten. Maar: hoe doe je dat? Ben je benieuwd naar waardevolle tips en wil je profijt ervaren van het delen van eigen ervaringen met collega’s uit andere gemeenten? Je bent uitgenodigd om in te tekenen op een serie van drie workshops.

Nadat je in de introductieworkshop meer te weten bent gekomen over wat jij zelf kunt doen in aansluiting op de bestuurlijke stijl van je wethouder, gaan we in de vervolgworkshop ‘Samenwerking’ in op wat jou specifiek bezighoudt in de samenwerking met je wethouder. Waar zou je versterking in willen hebben?

Na een inhoudelijke verdieping van dit thema, ga je in deze workshop via begeleide intervisie aan de slag met je eigen vragen. Het accent ligt op het interactief leren van en met collega’s uit andere gemeenten.

De ‘Introductieworkshop’, de workshop ‘Samenwerking’ en de workshop ‘Krachtenveld’ staan alle drie in het teken van het versterken van je alliantie met je wethouder en van je persoonlijke professionele profiel. Tegelijk bouw je aan een krachtig, waardevol en plezierig netwerk met collega’s in andere gemeenten. De workshops kunnen afzonderlijk van elkaar gevolgd worden. Meld je je voor de eerste keer aan, dan adviseren we je te starten met de Introductieworkshop.

>> Lees meer over de ‘Introductieworkshop’
>> Lees meer over de workshop ‘Krachtenveld’