Terug naar thema overzicht

Met de wethouder op de tandem

voor bestuursassistentes en -secretaresses

Een soepele en stevige dienstverlenende werkverhouding tót en mét je bestuurder realiseren en in stand houden: dat vraagt soms meer dan een ander aan de buitenkant kan zien. Grenzen stellen voor de wethouder en toch benaderbaar blijven voor de rest van de organisatie. Spelen met flexibiliteit en stabiliteit. Als het goed gaat, dan is er de positieve ervaring van een natuurlijke cadans. Als het stroef gaat, is er de uitdaging om toch te blijven investeren in het vinden van een werkbare verhouding. Zijn daar handvatten voor? Of rij je vooral in het donker, en doet je bel het niet?

Evenwicht hebben en het juiste gewicht inzetten

Het is fijn als het lukt om evenwicht te hebben en het juiste gewicht in te kunnen zetten. Maar: hoe doe je dat? Ben je benieuwd naar waardevolle tips en wil je profijt ervaren van het delen van eigen ervaringen met collega’s uit andere gemeenten? Je bent uitgenodigd om deel te nemen.

In deze introductieworkshop gaan we in op wat jij kan doen in aansluiting op de bestuurlijke stijl van je wethouder. Dit doen we aan de hand van 5 bestuurlijke stijlen van de wethouders. Het doel is om in een lichte sfeer te leren wat je kan doen en laten om de kwaliteit van de samenwerking met je wethouder te versterken.