Terug naar thema overzicht

Baas over je eigen tijd

Interactieve lezing over het behouden van aandacht en maken van heldere keuzes

Wat heb je nodig om helder, geïnspireerd en ontspannen te zijn en te blijven? Om in de dagelijkse dosis prikkels ook rust en aandacht te hebben? Deze interactieve lezing geeft inspiratie, inzicht  en praktische aanwijzingen over het houden van energie  en tijd om dát te doen wat je te doen hebt.

Persoonlijke effectiviteit is nauw verbonden met goed kunnen omgaan met je tijd en energie.  Dat vraagt discipline, overzicht en zelfkennis. In deze lezing krijg je concrete richtlijnen en inzichten vanuit de Regel die in de 6e eeuw door Benedictus is geschreven voor zijn kloosterorde.Zijn aanwijzingen zijn ook in hedendaagse literatuur nog steeds herkenbaar over hoe een leider en elk mens als zijn of haar eigen leider balans kan maken in leven en werken. Het gaat bij Benedictijns bewegen om praktische aanwijzingen over hoe om te gaan met je tijd, de dingen die je doet met aandacht te doen, trouw te zijn en blijven aan je waarden en de omgeving waaraan je je verbonden hebt. Het gaat om het ontwikkelen van een positieve zachte discipline waarmee je jezelf voedt in plaats van een harde discipline, waarmee je jezelf uitput. De meeste mensen hebben veel discipline voor activiteiten die het werk betreffen en veel minder voor zelfzorg. Zelfzorg is de basis voor persoonlijke effectiviteit. Je doet je werk beter als je fysiek en mentaal fit bent.

Verlang je naar een agenda die past? Het stille oog zijn in de storm van allerlei dingen die moeten en die je zou willen? Energiek, krachtig en aandachtig in het leven staan en bergen kunnen verzetten?

Marjolein Hamer heeft met Benedictus zowel als coach, begeleider van retraites, teamtrainer en spreker velen geïnspireerd. Deze lezing geeft inzichten, verrassende handvatten en stimuleert tot keuzes maken, waardoor je geen energie kwijt bent aan gedachten wat je ‘eigenlijk zou moeten of willen doen’. Je hebt geleerd hoe je steeds opnieuw sturing kunt nemen over wat er te doen is in je werk en privé.

Levensregel voor Beginners

Wilt u meer lezen: www.benedictime.com
Hier vindt u ook een bibliotheek met meer boeken en een app (Apple) en (Google Play) over hoe praktisch uw leven op een Benedictijnse manier in te richten.

Lees meer over dit thema